Här kan du vara med

Vörå församling vill erbjuda dig en kristen gemenskap oberoende av vilken ålder du har. Klicka på lämplig rubrik i fältet till vänster.

Ta gärna kontakt om du har önskemål eller förslag angående vår verksamhet.

Församlingsvalet

Ställ upp som kandidat i församlingsvalet

Vill Du påverka framtiden i din församling? I församlingsvalet väljer församlingsmedlemmarna förtroendevalda som leder församlingens verksamhet. De besluter bland annat om församlingens anställda, vilka klubbar som ordnas och vad församlingens pengar används till.

Café Vera i Oravais församlingscenter

Kom med i vår grupp, barnen kan leka i klubben medan vi handarbetar, samtalar och dricker en kopp kaffe. Servering 2 € /familj.

Vi inleder terminen måndag 27.8 kl. 10-12, därefter varannan måndag.  Ledare Mary Nystrand-Pärus.

Välkomna!

CAFÉ VERA flyer

Kurs – att vara Småbarnsförälder

Kurs för föräldrar  till barn 0-10 år startar i september 2018 i Oravais församlingscenter.

Kurskvällarna innehåller middag, intressanta föreläsningar (återgivna via DVD) varvade med uppgifter  och samtal i grupper. Barnpassning ordnas vid behov.

Kursstart söndag 16.9.2018 kl. 16-18.30. Övriga datum; 23.9, 30.9, 7.10 och 14.10.

Mer info och anmälan; ingemar.klemets@evl.fi eller tfn 050 325 2025.

Gemensamt Ansvar 2018

Gemensamt Ansvar är den evangelisk-lutherska kyrkans årliga storinsamling. De insamlade medlen används för att hjälpa nödställda människor i Finland och i andra länder oberoende av ursprung, religion och politiskt övertygelse.

Av de insamlade medlen används 40 % i vårt eget land. Den lokala församlingen kan i samarbete med Kyrkans diakonifond stöda människor i ekonomiska svårigheter.

60 % av medlen används utomlands för att hjälpa de allra mest utsatta människorna som befinners sig i nödsituationer till följd av olika katastrofer och konflikter. Människor i nöd får hjälp att få tillräckligt med näring, basförnödenheter, rent vatten samt möjlighet till hälsovård, inkvartering och skolgång.

Insamlingens beskyddare är republikens president Sauli Niinistö.

Ge ett bidrag med bankgiro (konto: FI 82 4055 0010 4148 41 och ref.nr. 305815) eller i någon av insamlingens sparbössor så hjälper du en medmänniska i nöd.

Tack!

Yhteisvastuu 2018

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys. Kerätyillä varoilla autetaan hädänalaisia ihmisiä Suomessa ja ulkomailla syntyperään, uskontoon ja poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Keräityistä varoista käytetään 40 % Suomessa. Paikallinen seurakunta voi yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston kanssa tukea taloudellisesti vaikeissa tilanteissa eläviä ihmisiä.

60 % tuotoista käytetään katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineiden ihmisten auttamiseksi. Heille turvataan riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen ja koulunkäyntiin.

Keräyksen suojeliana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Osallistu keräykseen tilillepanokortin avulla (tilino: FI 82 4055 0010 4148 41 ja viite 305815) tai antamalla rahaa YV-keräyslippaaseen, niin autat hädässä olevaa lähimmäistä. Kiitos!

Ruoka-apu

toteutaan talkoovoimin yhteistyössä Vöyrin vapaaseurakunnan kanssa.

Rahavaikeuksissa voi tulla hakemaan ruokatarpeita, joiden päiväysmerkintä juuri on ohitettu.

Ruokatarvikkeita voi hakea maanantaisin ja torstaisin klo 9.30 Vöyrin vapaakirkolta ja keskiviikkoisin klo 9.30 Maksamaan seurakuntakodilta. Oravaisissa soittaa Marita Markénille puh 044 350 5960

Mathjälp

Förverkligas med talkokrafter i samarbete med Vörå frikyrka.

Den som har svårt att få pengarna att räcka till kan hämta matvaror vars datummärkning nyligen förfallit.

Varorna kan hämtas måndagar och torsdagar kl. 9.30 från Vörå frikyrka och onsdagar kl. 9.30 från Maxmo församlingshem. I Oravais ring till Marita Markén tfn 044 350 5960.

Vörå församling, Bertby-Lålaxvägen 10, 66600 Vörå, Finland

Tel: 06-3844 300   Fax: 06-3844 313   E-post: vora@evl.fi