Cafékväll i Vörå församlingshem

sö 24.10 kl. 17.00 – 19.00

Vörå församlingshem

Anders Ruuth - en troskämpe under stora ofreden

Välkommen att lyssna till ett föredrag om prästen Anders Ruuth som under början av 1700-talet var präst i Oravais och Maxmo. Han var född i Andkil i Vörå. Tiden var svår i Finland då. Ryska trupper brände byar och Vörå kyrka användes som häststall. Prästerna flydde, men Anders Ruuth stannade kvar.  Han fick lida mycket och dog till slut som fånge i Åbo slott.

Eva Hietanen har forskat i Anders Ruuths liv och berättar den spännande berättelsen om den rakryggad troskämpen.

Peter Sjölund medverkar med musik.

Kvällen inleds med servering, 5€

facebook.com/vörå-församlingVörå

Tag kontakt

Diakonissa
Bertby-Lålaxvägen 10
66600 Vörå

Ta gärna kontakt om du vill tala med någon om tro, svårigheter i livet, sorg, ensamhet  eller ekonomiska bekymmer!

Ota yhteyttä mikäli haluat jutella uskonasioista, elämän vaikeuksista, surusta, yksinäisyydestä tai talousongelmista!