Seminariedag och Majatalo-kväll

Seminariedag och Majatalo-ilta

Oravais församlingscenter, Oravais kyrka

Seminariedag och Majatalo-kväll i Oravais 10. Februari 2024

Dagens och kvällens gäster är evangelisten och bibelläraren Ilkka Puhakka, pastor Jukka Jämsén och gospelmusikern Pekka Simojoki.

Dagens program med läg tröskel innehåller

11:30            Lunch

12:30            Bön-seminarium

14:00            Kaffepaus

14:30            Smågrupper-seminarium

16:00            Kristen gemenskap i praktiken / Körgövning

17:00            Middag

18:00            Majatalo-kväll i Oravais kyrka

Som avslutning av första och andra seminariet övar vi sånger skrivna av och tillsammans med Pekka Simojoki. Körsångerna framförs i kyrkan på kvällen.

Under Majatalo-kvällen ser vi fram emot fin musik med ett gott budskap, varm samvaro och berörande tal.

Pris: 25€ för hela dagen och kvällen. Om man bara deltar i en del av dagen är priset 10€ för lunch/middag, 5€ kaffe.

Anmälan senast måndag 5.2 till ingemar.klemets@evl.fi eller på telnr 0503252025

Majatalo-konseptet följs på många olika finskspråkiga orter och har sina rötter i Riihimäki på 1990-talet. När Pekka Simojoki flyttade till orten och bekantade sig med ungdomarna där, märkte ha att de sökte sin plats och inte hade någn uppgift. Därifrån föddes en kör, som fick namnet EtCetera. Detta ledde till en kyrkkväll som vanliga unga vuxna ordnade för samma målgrupp. EtCetera kännetecknas av en afrikastil, en fartfylld musik och ett lättsamt uppträdande.

- Det här är ett annorlunda sätt att samlas, känna gemenskap och prata om andliga saker på ett språk de förstår. Jag tror att sådant här behövs i vårt lands kyrkor nu, berättar Pekka Simojoki.

- Under Majatalo-kvällarna är syftet att föra fram evangeliet utan att spara på orden men på ett modernt och lätttsamt sätt som kan tas emot, säger evangelisten Ilkka Puhakka.

- Kvällens mål är att skapa tillhörighet och ge människorna möjlighet att använda sina egna gåvor samt föra församlingens verksamhet närmare dem.

Som en röd tråd i programmet är gemensamma måltider, musik, berättelser om livet och Gud. Du kan träffa bekanta och möta nya människor. Alla är välkomna till Majatalo-evenemangen, stora som små.

Varmt välkomna!

• Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar
  • Musik Musik

Läs mera om Pekka Simojokis Majatalo-koncept här! Öppna länk i ny flik