Vörå församling / Vöyrin seurakunta

e-post / sähköposti – vora@evl.fi

Brådskande ärenden / Kiireelliset asiat

tfn/puh 050 350 5970

Kustens och Ålands Centralregister (från 01.04.2020)

Från och med 01.04.2020 övergår Vörå församling till Kustens och Ålands centralregister. Från och med då sköter Centralregistret kyrkböckerna och utfärdar bevis ur dem.

Centralregistrets verksamhetspunkt i Jakobstad  finns strax utanför centrum på Ebba Brahe esplanaden 2. Personalen betjänar dig varje vardag kl. 9-15.

Centralregistrets verksamhetspunkt i Vasa finns i Vasa Kyrkliga samfällighets utrymmen på Skolhusgatan 26-28. Personalen betjänar dig varje vardag kl. 9-15.

För mer information se Ämbetsbevis och släktutredningar

Rannikon ja Ahvenanmaan keskusrekisteri (1.4.2020 alkaen)

Keskusrekisterin tehtävänä on ylläpitää seurakuntien kirkonkirjoja ja laatia virkatodistuksia.

Keskusrekisterin Pietarsaaren aluetoimisto löytyy Pietarsaaren keskustan viereen, Ebba Brahen Puistikko 2. Henkilökunta palvelee arkisin klo. 9-15.

Keskusrekisterin Vaasan aluetoimisto löytyy Vaasan seurakuntayhtymän tiloilla, Koulukatu 26-28. Henkilökunta palvelee arkisin klo. 9-15.

Rannikon ja Ahvenanmaan keskusrekisteriin kuuluvat seurakunnat ovat: Vöyrin seurakunta, Jakobstads svenska, Korsholms svenska, Kronoby, Kvevlax, Nykarleby, Pedersöre Pietarsaaren suomalainen, Replot, Solf ja Vasa svenska församling.

lisätietoja löytyy tästä