Stöd och hjälp

Mathjälp

Ruoka-apu

toteutaan talkoovoimin yhteistyössä Vöyrin vapaaseurakunnan kanssa.

Rahavaikeuksissa voi tulla hakemaan ruokatarpeita, joiden päiväysmerkintä juuri on ohitettu.

Ruokatarvikkeita voi hakea maanantaisin ja torstaisin klo 9.30 Vöyrin vapaakirkolta ja keskiviikkoisin klo 9.30 Maksamaan seurakuntakodilta. Oravaisissa soittaa Heidi Klemetsille puh 044 350 5960

Mathjälp

Förverkligas med talkokrafter i samarbete med Vörå frikyrka.

Den som har svårt att få pengarna att räcka till kan hämta matvaror vars datummärkning nyligen förfallit.

Varorna kan hämtas måndagar och torsdagar kl. 9.30 från Vörå frikyrka och onsdagar kl. 9.30 från Maxmo församlingshem. I Oravais ring till Heidi Klemets tfn 044 350 5960.

Du behöver inte vara ensam. Du kan be en församlingsanställd komma på besök eller ta kontakt med kyrkans samtalstjänst.

Läs om samtal och besök

Sorg känner vi när vi har förlorat någon som har stått oss nära. Känslorna är ofta starka. Och ibland förvirrande och oväntade.

Stöd i sorg och i kris

Det kan vara svårt att erkänna ett beroende, men lika svårt att ta upp frågan med en anhörig. En beroendesjukdom påverkar inte endast missbrukaren själv, utan också de anhöriga.

Läs om stöd vid beroende

Ett brott är en uppskakande händelse för både förövaren, offret och närstående. Det väcker känslor av otrygghet och misstro.

Läs om hur kyrkan stöder vid brott