Diakonin i Vörå församling / Diakonia Vöyrin seurakunnassa

Gun-Britt Nyman, diakonissa i Vörå, Heidi Klemets, diakon i Oravais, Annika Nuuja, diakonissa i Vörå och Ann-Sofi Bäck, diakonissa i Maxmo

Ta gärna kontakt om du önskar samtal, själavård, ekonomiskt stöd eller mathjälp. Vi har tystnadsplikt.

Ota mielellän yhteyttä jos tarvitset puhua, sielunhoitoa, toivot taloudellista apua tai ruoka-apua. Meillä on salassapitovelvollisuus.

Församlingens mathjälp / Seurakunnan ruoka-apu

Den som har svårt att få pengarna att räcka till kan hämta matvaror vars datummärkning nyligen förfallit från våra matutdelningar.

Nya kunder kontakta diakoniarbetaren på din ort!

Vi önskar att mathjälpskunder vid utdelningsdagen väntar kl. 9:30 utanför ytterdörren vid utdelningsstället. Frivilliga och diakoniarbetaren delar ut färdigt packade matkassar till kunderna utomhus p.g.a coronarestriktioner.

Tack för förståelsen!

Vörå matutdelning

Vörå frikyrkas nedre våning

Måndagar & torsdagar kl. 9:30

Gun-Britt 050 350 7227

Annika 044 901 6693

Maxmo matutdelning

Maxmo församlingshem

Tisdagar kl. 9:30

Ann-Sofi 050 356 5025

Oravais matutdelning

Oravais församlingscenter

Torsdagar kl. 9:30

Heidi 044 350 5960

Rahavaikeuksissa olevat henkilöt voi tulla hakemaan ruokatarpeita, joiden päiväysmerkintä juuri on ohitettu, seurakunnan jakelupisteistä. Uutena asiakkaana ota yhteyttä paikkakuntaasi diakoniatyöntekijään!

Toivomme että ruokajakelun asiakkaana odotat jakelupäivänä jakelupaikan ulkooven luona klo. 9:30. Korona-rajoituksien takia vapaaehtoiset ja diakoniatyöntekijä jakaa valmiiksi pakatut ruoka-kassit asiakkaille.

Kiitos ymmärtämisestä!

Vöyrin ruokajakelu

Vöyrin vapaakirkon alakerrassa

Maanantaisin & torstaisin klo. 9:30

Gun-Britt 050 350 7227

Annika 044 901 6693

Maksamaan ruokajakelu

Maksamaan seurakuntatalolla

Tiistaisin klo. 9:30

Ann-Sofi 050 356 5025

Oravaisten ruokajakelu

Oravaisten seurakuntakeskuksessa

Torstaisin klo. 9:30

Heidi 044 350 5960

Sorg känner vi när vi har förlorat någon som har stått oss nära. Känslorna är ofta starka. Och ibland förvirrande och oväntade.

Stöd i sorg och i kris

Det kan vara svårt att erkänna ett beroende, men lika svårt att ta upp frågan med en anhörig. En beroendesjukdom påverkar inte endast missbrukaren själv, utan också de anhöriga.

Läs om stöd vid beroende

Ett brott är en uppskakande händelse för både förövaren, offret och närstående. Det väcker känslor av otrygghet och misstro.

Läs om hur kyrkan stöder vid brott